U sklopu kampanje promovisanja upisa nove generacije polaznika za zvanje policajac/policajka tim nastavnika i polaznika Policijske akademije je, tokom aprila, obišao srednje škole u Baru, Ulcinju, Herceg Novom, Tivtu, Nikšiću, Podgorici i Pljevljima. Razgovarali su sa učenicima završnih razreda i pružili im sliku o kapacitetima Akademije, načinu rada, šta je potrebno za upis, i odgovorili na sva postavljena pitanja. Posjetama su se priključili službenici Uprave policije koji su sa njihove strane prenijeli ideju šta znači biti policajac i kakve sve vrste poslova postoje u policiji.

Za Dan otvorenih vrata 06.05.2019. Policijska akademija je ugostila veliki broj učenika srednjih škola, sa naglaskom na učenike gimnazija iz Tuzi i Danilovgrada i tom prilikom su pokazani kapaciteti Akademije, uslovi za prijem i selekciju kandidata, a takođe su održane demostracije iz domena obrazovanja koje sprovodimo, uključujući i praktičnu obuku na poligonu Policijske akademije.

Poput prethodnih godina i ove će početkom juna biti otvoren konkurs za upis kandidata na više stručno policijsko obrazovanje na Policijskoj akademiji. Konkurs će trajati najmanje 15 dana i biće objavljen u sredstvima javnog informisanja kao i na vebsajtu Policijske akademije.

2P6A0605 Copy