Život na akademiji

Vannastavne aktivnosti

Policijska akademija nudi svojim studentima brojne vannastavne aktivnosti kako bi boravak na Akademiji bio što sadržajniji i potpuniji.

Na Akademiji se organizuju raznovrsni sportski događaji (turniri u streljaštvu, košarci, fudbalu), kulturne manifestacije, vebinara na mnoge stručne i teme od društvene važnosti. Obilježavaju se važni svjetski datumi koji obrađuju teme demokratije i vladavine prava, zaštite od nasilja, rodne ravnopravnosti, pitanja izbjeglica i azila i dr.

Naročito smo ponosni na humanitarne akcije, kao što je tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Neke od aktivnosti naših akademaca/ki su: posjeta Dom starih „Duga“, obiđu Prihvatilište za strance, Arhivu Crne Gore, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, učešće u revijalnom raftingu „Trofej Kolašina“ koji je održan u Nacionalnom parku „Biogradska gora“ i sl.. Cilj nam je i namjera da akademci kroz razne vannastavne sadržaje i humanitarne akcije ostvaruju svoja interesovanja, postaju odgovorni pojedinci koji pokazuju solidarnost i brinu o drugima.

Osim znanja koje stiču na Akademiji i praktičnih obuka koje ih pripremaju za budući posao policajca/policajke, svijest o važnosti društveno-korisnog rada, angažovanosti, pravičnosti i plemenitosti ih čini dostojnim da obavljaju jedan od najzahtjevnijih poslova – rad u policiji.

Sport i rekreacija

Na Akademiji se realizuju i sportsko- rekreativne aktivnosti. Cilj sportskih aktivnosti jeste da našim polaznicima/cama pruži dodatnu motivaciju i zadovoljstvo iz oblasti sporta i rekreacije kako bi kroz sporstka takmičenja imali mogućnost da predstavljaju svoje vještine i sportski program ove respektabilne ustanove. Sportovi im omogućavaju da se takmiče sa sportistima iz drugih klubova gdje na pravi način spoznaju kako se cijeni i poštuje protivnik i izgrađuju osjećaj za fer-plej. U prethodnom periodu naši polaznici su uzeli učešće na sportskim takmičenjima u ju jitsu sportu. Oni su kroz sportsku ju jitsu sekciju vrijedno trenirali i samim tim učestvovali na domaćim i međunarodnim takmičenjima gdje su osvajali zlatna, srebrna i bronzana odličja i tako na pravi način reprezentovali ovu obrazovnu ustanovu.

Neki od do sada postignutih rezultata su zlatna medalja na Juniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju 2018.g, zatim zlatna medalja u džudou na Evropskom univerzitetskom prvenstvu 2017. godine, održanom u portugalskom gradu Koimbra; kao i 5. mjesto u konkurenciji 29 ekipa na otvorenom prvenstvu Policijske akademije u streljaštvu – „Memorijal Matko Marušić“ u Zagrebu 2017. godine.

Akademija je domaćin mnogobrojnih sportsko-rekreativnih susreta u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu na kojima se naši akademci/ke izdvajaju svojim rezultatima.